CRÒNICA: Èxit absolut xerrada Jordi Bilbeny: La sardana i la religió de les bruixes

La xerrada-presentació del llibre d’en Jordi Bilbeny : La sardana i la religió de les bruixes celebrada divendres 29/09/2017 ha estat un èxit absolut tant per l’assitència com per la conexió entre en Jordi i el públic.

L’acte es va iniciar amb una presentació d’en Jordi Bilbeny per part del president de l’AVVHiR, David Morgades, on va posar especial ènfasi en el fet de que en Jordi ” … és l’home que es va atrevir a dir que part de la història del nostre país va ser segrestada i manipulada per Castella …. qui es va rebel·lar contra fets històrics que ningú qüestionava, aportant proves per demostrar que que eren falsos … “

Després d’aquesta presentació tant punyent, en Jordi va fer un petit resum del seus treballs més coneguts per amb un fil argumental molt instructiu i amè al mateix temps, començar el tema propi de la xerrada-presentació: La sardana i la religió de les bruixes

I començant amb una pintura rupestre fins acabar amb la Festa de l’Arbre i Ball del Cornut de Cornellà del Terri va anar desgranant els simbolismes i els elements claus de les les festes considerades paganes, molts cops relacionades amb les bruixes, amb un fil conductor que és la dansa … fins conformar els trets fonamentals de la nostra actual Sardana.

Durant més duna hora en Jordi va saber interessar i embadalir a un públic entregat totalment al relat ple de fets històrics, però també de reflexions al voltant de tradicions i costums.

Si voleu podeu veure unes imatges en aquest enllaç a l’àlbum de fotos de l’acte

Gràcies Jordi !!

Josep Morgades i Jordi Bilbeny

Deja un comentario